Alt efter din hudtype vil det være forskelligt, hvilke farver som klæder dig bedst, og om du som udgangspunkt bør vælge accessories i kolde eller varme farver.

TO GRUNDLÆGGENDE FARVESKALAER
Der findes som udgangspunkt to grundlæggende – nemlig den kolde og den varme skala. Men hvordan finder du så ud af, hvilken én du tilhører?
Det er der flere metoder til:

1. Tjek blodårerne på indersiden af dit håndled og se, om de er grønlige eller blålige
Blålige = kold type
Grønlige = varm type

2. Hold et stykke hvidt papir op mod din kind, samtidig med at du ser dig selv i spejlet i dagslys. Hvis din ansigtsfarve er:
Rosa, pink eller lilla i forhold til papiret = kold type
Gullig eller grønlig i forhold til papiret = varm type

3. Prøv dig frem
Ved at teste tøj, tørklæder og makeup i forskellige farver i dagslys kan du ret let se, hvilke farver som giver dig liv og glød i ansigtet, og hvilke som ikke gør. Bliver du bleg i huden, får rande under øjnene og generelt blot et træt udtryk, er det ikke den rette farve til din type.


DINE FARVER

Og nu er det så tid til, at du skal finde de farver, som klæder din type og farveskala.

Tilhører du den kolde type:
Har disse tests vist, at du tilhører den kolde type, så skal du gå efter kolde og klare farver med en blå undertone. Det er farver som: Hvid, sort og isblå.

Tilhører du den varme type:
Har testene vist, at du tilhører den varme type, skal du gå efter varme og afdæmpede jordfarver med et gyldent skær. Det er farver som: Varm brun, dyb rød, varm gul og mættet
grøn.

Æv, æv, æv:-)
Nu tænker du måske æv, for det har netop vist sig, at din yndlingsfarve ikke er blandt de farver, som klæder din hudtype, men fortvivl ikke for hvor alle varme farver også findes i en kold version, findes de kolde farver også i en varm nuance. Den kølige blå har fx en pendant i den varme verdens koboltblå og den varme dybrøde farve har en pendant i den kølige røde. Så atter en gang er rådet at prøve sig frem, men dog være ” blå. Og så kan et råd også være, at hvis du fx vælger et mønstret tørklæde med forskellige farver, kan nogle af disse farver godt tilhøre den modsatte farveskala af din, uden der sker en katastrofe. Desuden kan et bælte eller en clutch i din yndlingsfarve fra den modsatte farveskala også sagtens gå an, da disse accessories ikke på samme måde kommer tæt på dit ansigt.

One Thought on “HVILKE FARVER KLÆDER DIG?

  1. Pingback: Nye tørklæder i lækre designs på hylderne online hos Smikka

Post Navigation