Som du måske har opdaget, er vi gået ind i farvernes verden for at gøre dig klogere på, hvad de enkelte farver symboliserer og udtrykker i kraft af netop deres farve. I dag er turen kommet til blå. Du kan se et par af Smikkas accessories i blå nederst i dette indlæg.

Vi sælger rigtig mange produkter i blå hos Smikka – og det gælder stort set i alle vores produktkategorier. Lige fra vores tørklæder i diverse forskellige blå nuancer, til vores creoler med vedhæng i blå, vores små punge i blå samt både smalle og brede elastikbælter især i mørkeblå nuancer.

Blå er altså en farve, som taler til mange – og som er populær, uanset hvilken kategori af accessory, den hører til. Men hvad er det, der gør, at den blå farve taler til så mange af os? Det kan du blive klogere på i dette indlæg.

Blå er en beroligende farve, som udstråler kreativitet og intelligens. Desuden er det en farve, som er symbol på styrke, visdom, tillid og loyalitet, samtidig med at den har en beroligende virkning på sindet.

Farven blå har den styrke, at den fungerer rigtig godt, stort set uanset hvilken nuance den er i. Og den er vellidt blandt både mænd, kvinder og børn – i Janes familie er begge døtres yndlingsfarve fx blå:-)

Blå set med de farvepsykologiske briller
Set med et par farvepsykologiske briller symboliserer blå pålidelighed og ansvarlighed, samtidig med at den emmer af selvsikkerhed og tillid. Samtidig er den blå kendetegnet ved at tage kontrol og træffe de rigtige beslutninger – også under pres. Den blå farve kobles også sammen med et ønske om at have orden og ikke mindst styr på tingene i sit liv, så man dermed minimerer kaos.

Det siges om blå, at den kan reducere stress og skabe en følelse af ro og afslappethed, hvilket mange jo også forbinder med enten at kigge op på en blå himmel eller et blåt hav. Og farven blå kan faktisk også medvirke til at sænke stofskiftet.

Når man taler om blå, deler man primært farven op i lyseblå og mørkeblå, hvor:

Lyseblå udstråler ro, blødhed, sundhed og healing

Mørkeblå udstråler seriøsitet, integritet og viden.

Et udpluk af blå accessories hos Smikka

Creol øreringe med stjernevedhæng i emalje   Lyseblå stjerneøreringe på creol online hos Smikka

Lille blå pung i slangeskindslook online      Aflang blå pung med flot mønster

Smalt elastikbælte i mørkeblå med smukt spænde     Bredt mørkeblå elastikbælte i enkelt klassisk look online

Stort tørklæde i mørke blå med små marguerit blomster online Smikka   Stort blåt tørklæde med stjerner i forskellige farver

Comments are closed.

Post Navigation