Kradser jeres uldtørklæder? Hvor tynde er jeres chiffontørklæder? Og hvad er forskellen egentlig på bomuldstørklæder og polyestertørklæder?

Dette er nogle af de spørgsmål, vi har oplevet at få fra kunder, som gerne vil vide mere om de stoftyper, vores tørklæder er lavet af. Derfor får du her en mini-guide til de stoftyper, vi forhandler tørklæder i.

Bomuld: Bomuldstørklæder er bløde mod huden, samtidig med at de luner. Bomuld er varmeledende, hvilket vil sige, at det leder varmen væk fra huden og dermed er meget åndbart og behageligt at have på. Bomuldstørklæder er desuden både robuste og slidstærke og kan modstå mange gange vask.

Polyester:
Polyestertørklæder er glatte og lette tørklæder, som er skønne at have på. De er nemme at holde og kan både vaskes og stryges uden at forandre sig. Polyester er en meget stærk fiber med lav vandabsorbering, og derfor krymper polyestertørklæder heller ikke. Desuden kan polyestertørklæder tåle sollys uden at miste farven.

Viskose:
Viskosetørklæder er bløde tørklæder, som på på mange måder minder om bomuldstørklæder, da de også er varmeledende og dermed åndbare. Det er vigtigt at være forsigtig med viskosetørklæder lige efter vask, da de på dette tidspunkt dels kan krølle meget og dels ikke er så stærke i stoffet.

Chiffon: Chiffontørklæder er tørklæder i meget let stof, hvoraf navnet også kommer, da chiffon betyder “flortyndt stof”. Chiffontørklæder er velegnede til brug indendørs som pyntetørklæder eller som et tørklæde til de lune aftener. Det er altid en god ide at vaske chiffontørklæder i koldt vand, så holder de længere.

Uld:
Uldtørklæder har en rigtig god evne til at varme kroppen. Mange tror, at uld kradser, men det er ikke tilfældet med de nye uldtørklæder. De er i stedet fantastisk bløde og skønne at have på.Vi håber, at du blev bare lidt klogere og måske har lidt nemmere ved, hvilket tørklæde du skal vælge næste gang.

Comments are closed.

Post Navigation