I dette blogindlæg er vi nået til farven rød. Hvis du er vild med rød, så læs her hvad farven egentlig symboliserer og udtrykker. Ønsker du at se et udvalg af Smikkas accessories i røde nuancer, så kig nederst i dette indlæg.

Det er vist svært at komme uden om, at farven rød er en stærk og intens farve. Og netop på grund af dens styrke bliver den ofte brugt i situationer, som kræver opmærksomhed, eller hvor man ønsker at skabe stærke følelser.

Læg fx mærke til, at når du bevæger dig rundt i trafikken, så er det rød, der symboliserer, når du skal holde tilbage, køre forsigtigt eller være ekstra opmærksom. Samtidig er rød også den farve, der bliver forbundet med  begær, sex, passion og lidenskab. Farven rød er altså på mange måder en farve, som dominerer i billedet i kraft af dens power og intensitet.

Men rød bliver også oplevet som en både varm og positiv farve, som udstråler en stærk og kraftfuld energi. Og netop fordi den fremprovokerer vores følelser, så opfordrer den os også til at skride til handling. Den fremhæver ambitioner, beslutsomhed og udtrykker et mod til at kaste sig ud i nye ting.

Lad os ikke glemme kærligheden

Rød er selvfølgelig også kærlighedens farve. Den røde farver leder tankerne hen på alt, der vedrører kærlighed og dét at have nogen at holde af. Egentlig siger man, at farven pink er bedre til at udtrykke kærlighed end rød, da rød har mere vildskab og dermed både symboliserer den positive kærlighed, men også den mere negative side af kærligheden som hævn og vrede. Men i vores kultur bruger vi altså primært rød, når vi skal udtrykke kærlighed, varme og bankende hjerter.

Og så bruger vi selvfølgelig også den røde farve i store mængder, når det er jul.

Rød i flere nuancer

Den røde farver findes i forskellige nuancer:

Den lyse røde, som symboliserer glæde, lidenskab, følsomhed og kærlighed.

Pink, som også symboliserer kærlighed, romantik og venskab.

Mørkerød, som fremhæves i forbindelse med energi, lederskab, mod og viljestyrke.

Den rødbrune nuance, som primært leder tankerne hen på efterår og høsttid.

Hos Smikka sælger vi især elastikbælter i rød samt vores creol øreringe med smukke røde vedhæng i forskellige former og materialer.

Se et udpluk af accessories i røde farver hos Smikka

Creol øreringe med runde røde vedhæng i keramik samt stjernevedhæng i mørkerød online   Øreringe med glaserede hjertevedhæng i rød

Firkantet rødt smykkeskrin i praktisk design online Smikka             Rødt smykkeskrin i rundt design online

Lille kanvas pung i rød med London motiv online           Pung i rødbrun farve online med lynlåslukning

Smalt elastikbælte i rød med sløjfe spænde som lukning            Elastikbælte i rød i bredt design med smukt spænde med små skinnende sten

Mørkerødt tørklæde med stjerner i forskellige farver online       Tubetørklæde i rød og grå med leopardpletter online  

 

Comments are closed.

Post Navigation