I vores farvetema er vi i dette blogindlæg nået til den grønne farve og dens betydning og symbolik. Du kan se et udvalg af Smikkas accessories i forskellige grønne nuancer nederst i indlægget.

Farven grøn bliver beskrevet som en farve, der symboliserer vækst, penge, frugtbarhed, natur og sikkerhed. Det er en rolig og afslappende farve, som er behagelig for øjet og efter sigende har en helbredende kraft.

Ofte kædes grøn sammen med sundhed og natur – prøv fx at tænk på helsemærker, svanemærket, nøglemærket osv., som alle har et budskab om sundhed og naturlighed. I disse sammenhænge falder det meget naturligt at inddrage grøn i emballager, logoer, symboler m.v.

Grøn set i et farvepsykologisk perspektiv
Set ud fra et farvepsykologisk aspekt siger man, at grøn både sætter hjertet og vores følelser i balance og sørger for, at der bliver skabt balance mellem hovedet og hjertet. Og helt generelt bliver grøn overordnet set som en farve fuld af balance og harmoni. Grøn opleves som en positiv farve, som hjælper os med at elske og passe på både os selv og andre.

En blandingsfarve
Som du måske nok ved, er grøn en blanding af farven blå og farven gul. Det betyder, at den grønne farve indeholder den følelsesmæssige ro og indsigt fra den blå farve og den mentale klarhed og optimisme fra den gule farve. Denne kombination betyder, at grøn giver et håb, som ingen andre farver kan – deraf ordsproget ‘Grøn er håbets farve’.

Grøn kædes også sammen med det her med at være ‘grøn’ i en sammenhæng; dvs. være ny i en sammenhæng, være nybegynder og uerfaren inden for et område. Så grøn bruges altså i flere sammenhænge til at udtrykke følelser og situationer.

Grøn er symbol på kærlighed til naturen, familie, venner, haven, huset og dyrene.

Du bliver påvirket af den grønne farve på følgende måder:

  • Den beroliger og virker afslappende på både sind og krop
  • Den hjælper mod frygt, nervøsitet og depression
  • Den giver en følelse af frihed, balance og fornyelse


Se et udpluk af accessories i grønne farver hos Smikka

 

Creol øreringe med runde hvide keramikvedhæng og grønne blomstervedhæng            Øreringe med grønne stjernevedhæng i keramik på guldfarvede creoler online

Sort læder armbånd med grøn chunk smykke online     Armbånd med lysegrønt chunk smykke

Tubetørklæde i mintgrøn med sorte stjerner        Tubetørklæde i mørk grøn med hvide stjerner

     Tørklæde i mørkegrøn med hvide prikker onlineGrønt tørklæde med beige prikker billigt tørklæde

Ensfarvet tørklæde i grøn   Grønt tørklæde med stjerner i forskellige farver og størrelser

Comments are closed.

Post Navigation