I dette blogindlæg ser vi nærmere på farven turkis – og hvilke egenskaber man forbinder med den turkise farve. Nederst i indlægget kan du se nogle af Smikkas produkter i de flotte turkise nuancer.

Turkis er en populær farve – og hos Smikka sælger vi faktisk ofte produkter i de turkise nuancer – især er vores turkise tørklæder og creol øreringe med turkise vedhæng populære. Det tror vi hænger sammen med, at turkis er en rolig og samtidig glad farve, der på én og samme tid både udtrykker balance og energi.

Turkis set med de farvepsykologiske briller
Læner man sig op af farvepsykologien, så bliver turkis beskrevet som en farve, der styrer og helbreder følelser og samtidig skaber følelsesmæssig balance og stabilitet.

Turkis er en kombination af blå og en lille smule gul – og på farveskalaen befinder den sig mellem grøn og blå. Man siger, at turkis udstråler ro, fred og stilhed, hvilket alt sammen stammer fra den blå farve, mens den får balance og vækst fra den grønne farve med et skud opløftende energi fra den gule farve.

Turkis er en god farve for vores sind
På mange måder er turkis en god farve for os mennesker, da den kan skabe ro i vores sind i perioder med meget mental træthed og stress. Den får os til at tænke klart og gør os i stand til at træffe beslutninger. Prøv fx at se på et turkis stykke tøj, en turkis væg, pude eller tæppe og læg mærke til, at du straks føler dig mere rolig og afslappet og i mental balance. Desuden øger turkis også dit niveau af kreativitet og følsomhed, hvilket jo kan være gode egenskaber at være i besiddelse af i mange situationer i vores liv.

Der findes forskellige turkise nuancer:

Akvamarineblå
Beroliger og skaber balance i sind og følelser, samtidig med at den styrker din kreativitet og inspiration.

Akvafarve
Farven er tættere på grøn end blå. Den er en opløftende, kreativ og forfriskende farve, samtidig med at den også udstråler styrke og selvstændighed.

Blågrøn
En avanceret turkis farve, der udstråler troværdighed. Man siger, at den blågrønne farve fremmer engagement og spirituel udvikling.

 

Et udpluk af turkise accessories hos Smikka

Hos Smikka har vi et større udvalg af produkter i turkise nuancer. Du kan se et udpluk af dem herunder:

Prikket tørklæde i turkis med små prikker i mørkere turkis   Tørklæde i mørk turkis med guldglimmer online hos Smikka

Creol øreringe med mørkeblå runde vedhæng og turkise stjernevedhæng online hos Smikka Øreringe på guldbelagt creol med smukke turkise keramik stjerne vedhæng

Armbånd i sort med små skinnende sten i turkis og sølv farve online   Lille pung i turkis med blomstermotiv online

Comments are closed.

Post Navigation